2 günlük YKS maratonu başladı

2 günlük  YKS maratonu başladı
Ertelenip ertelenmeyeceği tartışma yaratan üniversiteye giriş sınavı bu hafta sonu koronavirüs önlemlerinin gölgesinde yapılacak. Milyonlarca gencin hayatını etkileyecek sınav öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan sınava girecek öğrencilerle...

Ertelenip ertelenmeyeceği tartışma yaratan üniversiteye giriş sınavı bu hafta sonu koronavirüs önlemlerinin gölgesinde yapılacak. Milyonlarca gencin hayatını etkileyecek sınav öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan sınava girecek öğrencilerle canlı yayında bir araya geldi. Buluşmaya öğrencilerin “oy moy yok size” protestosu damga vurdu. Sınav nedeniyle ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken turizm bölgeleri kısıtlamadan muaf tutuldu.
Bugün ve yarın toplam 2,5 milyona yakın aday, üniversite kapısını aralamak için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giriyor. Bugün, YKS’nin ilk oturumu olan TYT 10.15’te, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 28 Haziran Pazar günü saat 10.15’te, üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 28 Haziran’da 15.45’te başlayacak. Yüz yüze eğitim yapılamaması nedeniyle 12. sınıfın ikinci döneminde işlenen konular sınav dışı bırakılacak.
Ancak öğrencilerin en çok tepki gösterdiği konu, sınav tarihlerinde yapılan değişikliklerdi. Salgın öncesinde 20-21 Haziran’da yapılacağı açıklanan sınav, salgın önlemleri nedeniyle 25-26 Temmuz’a ertelenmişti. Daha sonra sınavın tekrar Haziran ayı sonuna geri çekilmesine yönelik tepkiler Twitter’da uzun süre devam etti.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ GEÇERLİ OLACAK

Geçen hafta yapılan LGS gibi, YKS de koronavirüs önlemleri alınarak gerçekleştirilecek. Adaylar sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra isterlerse sınav süresince maskelerini çıkarabilecek. Görevliler çıkarmayacak. Sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak.

İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, YKS’ye girecek öğrenciler ile görevlilere İstanbul’da ücretsiz toplu taşıma hizmeti verileceğini açıkladı.