2 ilde 6 noktada yangınlar hâlâ sürüyor

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 8, 2021 / 13:44

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ula Helikopter Harekat Merkezi’nde yangınlardaki son durumu açıkladı. Pakdemirli, 2 ilde 6 noktada yangınların devam ettiğini söyledi. Ekiplerin canla başla çalıştığını anlatan Pakdemirli, “47 ilde 223 orman yangınıyla bugüne kadar orman teşkilatımız mücadele etti. 223 orman yangınının 217’si kontrol altında” diye konuştu.

16 UÇAK, 50 HELİKOPTER

Muğla bölgesindeki yangınlara ekiplerin müdahalesinin devam ettiğini ifade eden Pakdemirli, şunları söyledi:

“Muğla’da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler’deki yangın devam ediyor. Bu yangınların haricinde 157 kırsal alan yangınına müdahale yapıldı. Devam eden yangınlarda 16 uçak, 9 İHA, 57 helikopter, bir insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi, 5 bin 250 orman personeli ve belki de bir bu kadar kamudan diğer konularda faaliyet gösteren personelle yangınlara müdahale yapıldı.”

AB’NİN İKİ UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Avrupa Birliği’nden (AB) gelen iki uçağın ayrıldığına işaret eden Pakdemirli, Yunanistan ve AB’de de daha ciddi yangınlar olması sebebiyle bu uçakların geri çekildiğini bildirdi.

Antalya’da 21 yangınla mücadele ettiklerini vurgulayan Pakdemirli, “Tanker uçaklar, İHA’lar, 19 helikopter, 300’e yakın arazöz, 1172 personel görev yaptı” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top