2 milyon Nüfus Susuz

2 milyon Nüfus Susuz
Depremin ardından selin de vurduğu Şanlıurfa’da 16, Adıyaman’da 2 olmak üzere toplan 18 kişi hayatını kaybederken, 2 milyonu aşkın nüfuslu Şanlıurfa’da sular da kesildi. Vatandaşlara tankerlerle su verilirken, su fırsatçıları...

Depremin ardından selin de vurduğu Şanlıurfa’da 16, Adıyaman’da 2 olmak üzere toplan 18 kişi hayatını kaybederken, 2 milyonu aşkın nüfuslu Şanlıurfa’da sular da kesildi. Vatandaşlara tankerlerle su verilirken, su fırsatçıları hakkında yasal işlem başlatılacağı açıklandı.
Şanlıurfa’da sel felaketinin izlerinin silinmesi için kentin 11 noktasında çalışmalar devam etti. Sağanağın ardından taşan Karakoyun deresi çevresindeki Mance ve Karakoyunlu mahallelerinde temizlik çalışmaları yürütüldü. Çalışmalara askerler, korucular ve jandarma personeli de destek verdi. Selden etkilenen bazı vatandaşlar da evlerindeki eşyaları dışarı çıkarıp temizlik yaptı. Hasar gören araçlar çekici yardımıyla bölgeden kaldırıldı. Şanlıurfa-Akçakale kara yolunun 29. kilometresinde yaşanan su taşkını nedeniyle trafik kontrollü sağlandı.


ŞEHİR SUSUZ KALDI
Sel sularının kanallara karışması sonucu musluklardan çamur akması nedeniyle kentin suları kesildi. İçme suyu için su bulamayan vatandaşlara tankerlerle su verildi, ayrıca şişe suyu dağıtıldı.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Atatürk Barajı havzamız bizim içme suyu ve kullanma suyu havzamız. Şu an oranın değerleri çamurdan, balçıktan dolayı sıkıntı olmaya başladı. Su değerleri sağlık açısından olumsuz, sıkıntılı. İlgili birimler gerekli çalışmaları yürütüyor, şu an değerler gayet iyi gidiyor. Ama tedbiren de belediyelerimiz ve AFAD koordinesinde içme suyu konusunda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gayret gösteriyoruz. Ama vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz” dedi.
TARİHİN EN BÜYÜK AFETİ AMA ÜSTESİNDEN GELDİK
“Bu afet büyük bir afet. Şanlıurfa tarihinin belki yüzyıl tarihinin en büyük afetidir ama üstesinden geldik” diyen Vali Ayhan, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, zararı bulunan vatandaşlara ç 10’ar bin lira ödemelere başladıklarını söyledi.


SU FIRSATÇILARINA YASAL İŞLEM
Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “Her felaketi fırsat bilen fırsatçılar tarafından su fiyatlarına fahiş bir artış yapıldığına dair haberler duyuyoruz. Bu konuyu hukuken yakından takip edeceğim. Ekiplerimizle beraber sahada denetimler yapıp buna fırsat vermeyeceğiz ve gerekli yasal işlemleri yapacağız" dedi.
ARITMA SUYU VERİLECEK AMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Şanlıurfa'da 16, Adıyaman'da 2 olmak üzere sel felaketinde 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Soylu, Şanlıurfa'da arıtılmış suyun bu sabah saat 05.00 itibarıyla sisteme verilmeye başlanacağını belirterek, "Şanlıurfa'da şebekeye ilk gelen su, biz söyleyene kadar sadece kullanma suyu olarak değerlendirilsin. Biz, içme suyu takviyelerini yapacağız" dedi.