20 savaş uçağı aynı anda uçtu

20 savaş uçağı aynı anda uçtu
Kuzey Kore’nin geçtiğimiz pazar günü art arda 8 kısa menzilli balistik füze fırlatmasının ardından bölgede gerilim yükselirken, Güney Kore ve ABD’den yeni bir adım geldi.Güney Kore ve ABD Hava Kuvvetleri, 20 savaş uçağının...

Kuzey Kore’nin geçtiğimiz pazar günü art arda 8 kısa menzilli balistik füze fırlatmasının ardından bölgede gerilim yükselirken, Güney Kore ve ABD’den yeni bir adım geldi.

Güney Kore ve ABD Hava Kuvvetleri, 20 savaş uçağının katıldığı ortak uçuş tatbikatında adeta Kuzey Kore’ye gözdağı verdi.

Güney Kore Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tatbikatın dün Güney Kore’nin batı kıyısı açıklarında düzenlendiği kaydedildi. Ortak uçuşta F-35A, F-15K ve KF-16 dahil olmak üzere 16 Güney Kore savaş uçağı ve ABD’ye ait 4 adet F-16 savaş uçağının yer aldığı belirtildi. Tatbikatın, “İki ülkenin Kuzey Kore’nin provokasyonlarına hızlı ve doğru bir şekilde yanıt verme konusundaki güçlü kabiliyet ve kararlılığını gösterdiği” vurgulandı.

BÖLGEDE GERGİN GÜNLER
Kuzey Kore geçtiğimiz pazar günü 35 dakikalık bir süre zarfında 8 kısa menzilli balistik füze ateşleyerek bu yılın 18. silah testine imza atmıştı. Güney Kore ve ABD ise hafta başında düzenledikleri ortak atış tatbikatında Pyongyang’a misilleme olarak 8 kısa menzilli füze ateşlemişti.