200 güreşçinin yarışacağı Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri başladı

200 güreşçinin yarışacağı Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri başladı
Tekirdağ'da 57. Kiraz Festivali etkinlikleri içinde yer alan Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri başladı. 200 güreşçinin yarışacağı organizasyonda toplam 13 boyda pehlivan mücadele edecek.Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen...

Tekirdağ'da 57. Kiraz Festivali etkinlikleri içinde yer alan Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri başladı. 200 güreşçinin yarışacağı organizasyonda toplam 13 boyda pehlivan mücadele edecek.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında, sahil dolgu alanında oluşturulan bölgede gerçekleştirilen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri başladı. Toplam 200 güreşçinin katıldığı organizasyonda 13 ayrı boyda güreşler başlarken, Orhan Okulu, Recep Kara, Tanju Gemici, Hüseyin Gümüşalan'ın da aralarında olduğu 20 başpehlivan, şampiyonluk için dualı çayıra çıkacak.

"Ata Sporumuzu yaşatmak için mücadele ediyoruz"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, açılışta yaptığı konuşmada, Atadan kalan yağlı güreş sporunu yaşatmak için çalıştıklarını söyledi. Yüksel, "Biz dedelerimizden, nenelerimizden miras kalan bu Ata Sporumuzu yaşatmak için mücadele ediyoruz. Allah razı olsun başta Süleyman ağabey, Hikmet ağabey bu konunun öncülüğünü yaptılar. Taşın altına elini değil gövdelerini koydular. Gençlerimizi bu Er Meydanı'na çıkartıp onları daha sportmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bize emanet ettiği bu çocukları çok daha iyi yerlere getirmek için mücadele ediyorlar. Şükranlarımı sunuyorum. Tabii Hüseyin Pehlivan bizim şehrimizin değeri, bizim toprağımızın çocuğu onun ismini yaşatmakta bizim boynumuz borcu, sadece Ata Sporumuzu değil ismini de yaşatmak istiyoruz" dedi. (DHA)