200 yıllık giyim markası iflas etti

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 10, 2020 / 06:35

Koronavirüs salgını, giyim sektörünü derinden sarsmaya devam ediyor. 1818 yılında kurulan ve 40 ABD başkanının yanı sıra pek çok üst düzey yöneticiyi giydirmesiyle bilinen perakendeci Brooks Brothers iflas etti. Mayıs ayında piyasadan 20 milyon dolar borçlanan şirket, “Chapter 11” kapsamında mahkemeye başvurup iflas koruma istedi. İflas sürecinde işletmenin faaliyetlerini desteklemek ve şirketin satışını sağlamak iki kreditörle 75 milyon dolarlık finansman için anlaştı.
Şirketten yapılan açıklamada, “Geçen yıl boyunca Brooks Borthers yönetimi ve finansal ve hukuki danışmaları şirketin geleceği için satış da dahil olmak üzere stratejik seçenekleri değerlendirmektedir. Bu süreçte Kovid-19 işlerimiz üzerinde yıkıcı etkiye sahip oldu” denildi.
BİRÇOK ŞİRKET
MAĞAZA KAPATTI
ABD merkezli Victoria’s Secret’in Londra şubesi ile Hertz iflas ederken Nike yüzlerce işten çıkarma yapacağını açıklamıştı. ABD’de bu yıl 15 bin civarı mağazanın kapanacağı tahmin ediliyor. Zara bin 200, La Chapelle 4 bin 391, Starbucks 400 mağazasını kalıcı olarak kapattığını duyurmuştu. Chanel, Hermes, Patek Philippe, Rolex üretimini durdurdu. Airbnb 12 yıllık emeklerinin 6 ayda mahvolduğunu açıkladı. Koronavirüs öncesi yüzde 3 ile tüm zamanların en düşük işsizlik oranına sahip olan ABD’de virüs sonrası 45 milyonun üzerinde istihdam eridi ve işsizlik tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 25’i aştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top