200 yıllık konak basın müzesine dönüştürüldü

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 12, 2023 / 13:04

Elazığ Belediyesi’nce “Müzeler Şehri Elazığ Projesi” kapsamında Harput Mahallesi’nde 1800’lü yıllarda inşa edilen Sağir Müftü Konağı, basın müzesine dönüştürüldü. Müzede, baskı kalıpları, matbaa, haberleşme araçları, basın yayın materyali sergileniyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, açılışta yaptığı konuşmada, kente kazandırılan müzenin anlamlı olduğunu söyledi.



Müzenin aslında Türkiye’de belediyecilik anlayışının nasıl şekillendiğinin, geliştiğinin, başarılı bir şekilde yürüdüğünün bir göstergesi olduğunu belirten Çam, şöyle konuştu:

“Basın camiamız gerçekten sessiz sedasız mütevazı bir şekilde önemli hizmetler yapıyor. Bugünün iletişim çağında basının, medyanın anlamı çok daha büyük. Dünyada büyük bir rekabet içindeyiz. Dünyaya medeniyet bahşetmiş bu güzel şehrimizin Harput’un insanlarının geçmişten gelen bütün birikimlerini en iyi şekilde tanınması gençlere, çocuklara aktarılması çok önemli.”

Elazığ Valisi Ömer Toraman da Harput’un kültür ve medeniyetin ana kaynaklarından olduğunu belirtti. Harput’ta güzel işlerin yapıldığını anlatan Toraman, “Elazığ Belediyesi Harput’ta pek çok atıl binaya fonksiyon kazandırmak konusunda canlılık kazandırmak konusunda ciddi çalışmalar yaptı. Bunlardan bir tanesi de basın müzesidir. Biz yerel basını ve basın yayın faaliyetlerini aslında şehirlerin hafızası olarak gözüyoruz” ifadesini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top