‘2012’de Barış Pehlivan’la Pensilvanya’ya gittik’

‘2012’de Barış Pehlivan’la Pensilvanya’ya gittik’
 MİT mensubunun kimliğini ifşa ettikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamada, 2012 yılında Barış Pehlivan’la birlikte Pensilvanya’ya gittiklerini...

 MİT mensubunun kimliğini ifşa ettikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamada, 2012 yılında Barış Pehlivan’la birlikte Pensilvanya’ya gittiklerini söyledi.

Gece saatlerinde cezaevinden tahliye olan Terkoğlu’nu, eşi, ailesi ve dostları karşıladı. Yeni Yaşam Gazetesi yöneticileri Aydın Keser ve Ferhat Çelik de Terkoğlu ile birlikte cezaevinden tahliye olanlar arasındaydı.

Halk TV’de Ayşenur Aslan’ın konuğu olan Terkoğlu, şu açıklamaları yaptı:

‘KAÇMAK YERİNE KOVALAMAYI TERCİH ETTİK’

“Barış Pehlivan’la birlikte 2012 yılında hâlâ FETÖ’cü hakim ve savcılar görevdeyken Pensilvanya’ya gittik. Ama biz bazı gazeteciler gibi Fethullah Gülen’i ziyaret etmeye gitmedik. Amerika’daki Türkler, burada askerler gazeteciler aydınlar tutuklandığı için Gülen’in evinin önünde eylem yapıyordu. AKP İktidarının desteklediği FETÖ kumpaslarında mağdur olmuş insanları çıkarıp bütün Amerika’ya Fethullah Gülen’in aslında nasıl bir kumpasçı olduğunun anlatılması gerekiyordu.

Ulaşabildiğimiz Amerikalılara bunu anlatmaya çalıştık. Yani biz 2012’de 19 ay hapis yattıktan sonra çıkıp kaçmak yerine kovalamayı tercih ettik.

Cezaevinde beslenme koşullarının yeterli olmadığını söyleyen Terkoğlu, 4 ay sonra Pehlivan’ı ilk kez duruşmada gördüğünü, tecrit uygulandığını belirtti.

KUTU KUTU KUTU

‘İki gazeteci tahliye edildi ama yetmez’

Tahliyelere ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “"Barış Terkoğlu ve 2 gazeteci tahliye edildi ama yetmez! Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç da tahliye edilmeli. Gazetecilik suç değildir" dedi.

CHP’li Özgür Özel de yaptığı açıklamada, “Üç gazetecinin tahliyesi, sürecin başından beri haksız yere cezaevinde tutulduklarını gösteriyor. Tutukluluklarına devam kararı verilen Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel sadece gazetecilik yapmıştır. Onların da derhal tahliyesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.