2021’in en iyilerinde Türkiye’den 3 fotoğraf var

2021’in en iyilerinde Türkiye’den 3 fotoğraf var
Fransa merkezli haber ajansı AFP, 2021 yılına damga vuran fotoğrafları seçti. Dünyanın dört bir yanından fotoğrafların bulunduğu listede Türkiye’den 3 kare yer aldı.Irak’ın Kerbela kentinde Şii Müslüman takviminin en kutsal...

Fransa merkezli haber ajansı AFP, 2021 yılına damga vuran fotoğrafları seçti. Dünyanın dört bir yanından fotoğrafların bulunduğu listede Türkiye’den 3 kare yer aldı.

Irak’ın Kerbela kentinde Şii Müslüman takviminin en kutsal günü olan aşureyi anmak için bir araya gelen Müslümanlar ile Yeni Delhi’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kurbanların yakılmasına ilişkin fotoğraf en çok dikkat çeken kareler oldu.

Listede Türkiye’den Bahçesaray Devlet Hastanesi’nden Doktor Akay Kaya ve hemşire Yıldız Ayten, Van’daki Güneyyamaç köyüne 65 yaş ve üstü sakinlere Sinovac aşısı yapmak için gittikleri görüntü de bulunuyor. Bir diğer kare ise 29 Temmuz 2021’de Antalya Manavgat’ta çıkan bir orman yangını sırasında plajdan çekildi. İran-Türkiye sınırını geçtikten sonra kaçakçıları bekleyen Afgan göçmenler de Türkiye’den listede yer alan fotoğraf oldu.