2022 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu: En İyi Film Ödülü Coda’nın

Son Güncellenme Tarihi: Mart 29, 2022 / 05:46

ABD Los Angeles’ta gerçekleştirilen 94. Oscar Ödülleri’nde, En İyi Film Ödülü “Coda”nın olurken, Will Smith “King Richard” filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü “The Eyes of Tammy Faye” filmindeki rolüyle Jessica Chastain’in oldu

WILL SMITH CHRIS ROCK’A TOKAT ATTI
Will Smith’in ilk Oscar ödülünü almadan önce komedyen Chris Rock’a sahnede vurması da gecenin en akılda kalan olayı oldu. Rock, Smith’in saçkıran hastalığı geçiren eşi Jada Pinkett Smith’in saçıyla ilgili şaka yapınca, Smith sahneye doğru yürüdü ve Rock’a tokat attı. Başta önceden yazılmış bir parodi gibi görünen olayın hemen ardından Smith’in “Eşimin adını lanet ağzına alma” diye bağırmasıyla ortam gerildi. Will Smith ilk Oscar’ını aldığı ödül konuşmasında, sahnede komedyen Chris Rock’a vurduğu için özür diledi.

İLK İŞİTME ENGELLİ AKTÖR ÖDÜLÜ
En İyi Yönetmen Ödülü, “The Power of the Dog”un yönetmeni Jane Campion’a verildi. Yeni Zelandalı Yönetmen, Kathryn Bigelow ve Chloe Zhao’dan sonra bu ödülü alan üçüncü kadın oldu. Jessica Chastain “The Eyes of Tammy Faye” filmiyle ödüle layık görüldü. ABD’li aktör Troy Kotsur, “Coda” filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan ilk işitme engelli aktör oldu. Ariana DeBose, Steven Spielberg’ün klasik müzikal “West Side Story – Batı Yakası’nın Hikayesi” filmindeki performansıyla En iyi Yardımcı Kadın oyuncu ödülünü aldı.

Jane Campion En İyi Yönetmen ödülünü alan üçüncü kadın oldu. Sir Kenneth Branagh otobiyografik hikayesi, “Belfast” ile En iyi Orijinal Senaryo ödülünü alırken, “Coda” da En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

DUNE 6 ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Japon Filmi “Drive My Car” da En İyi Uluslararası Film Ödülünü aldı. En iyi Animasyon Ödülü “Encanto”nun olurken, “Dune” beklendiği gibi En İyi Görsel Efekt dalında ödül aldı. “Dune” ayrıca En İyi Müzik, Sinematografi, Ses, Montaj ve Prodüksiyon Tasarımı dalları da dahil, şu ana dek toplamda 6 ödüle layık görüldü.

İşitme engelli Troy Kotsur, ödül konuşmasını işaret diliyle yaptı. En Orijinal Müzik Ödülü Billie Eilish ve erkek kardeşi Finneas O’Connell’a James Bond filmi “No Time To Die” için verilirken, En iyi Belgesel Ödülü de “Summer of Soul”un oldu.

ÜNLÜLERDEN UKRAYNA’YA DESTEK

Bu yıl 94’üncüsü düzenlenen Oscar Ödülleri’nde, Rus saldırısı altındaki Ukrayna’ya destek vermek isteyen ünlüler, yakalarındaki mavi kurdele ile savaşı protesto etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top