2023 gitti, 1973 geldi

2023 gitti, 1973 geldi
İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin TBMM’deki grup toplantısında asgari ücrete ilişkin, “Biz asgari ücrete 3 ayda bir müdahale edilmesini öneriyoruz. İktidarın izlediği mevcut yol, enflasyonu artırarak asgari ücreti...

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin TBMM’deki grup toplantısında asgari ücrete ilişkin, “Biz asgari ücrete 3 ayda bir müdahale edilmesini öneriyoruz. İktidarın izlediği mevcut yol, enflasyonu artırarak asgari ücreti eritir. İşe hayat pahalılığını azaltmakla başlayın” önerisinde bulundu.

Akşener, ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sistemini eleştirerek, “Büyük ekonomistimiz son olarak akıl dolu bir hamle ile dolara çevrilebilir mevduat kavramını 50 yıl sonra tekrar hayatımıza soktu. Büyük Türkiye, büyük güç, hedef 1973. 2023 hedefleri bitti, yerine 1973 çözümleri geldi. Milletimize ekonomik başarı diye itelemeye çalışıyorlar. ‘Nass var’ dedi dedi, pazartesi çıktı hayatımıza yepyeni bir faiz tipini sokuverdi” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Başbakanlığım döneminde, döviz rezervini 135 milyar dolara çıkardım, daha sonra düşüş yaşandı. Ben o sırada yoktum” açıklamasına da tepki gösteren Akşener, “Kulaklarıma inanamıyorum, rezervler erirken sevimli hayalet Casper misali ortada yokmuş. Belli ki bu sıralarda da yoksun” dedi.