"2023’te seçim olsun Cumhurbaşkanı seçilemeyecek"

"2023’te seçim olsun Cumhurbaşkanı seçilemeyecek"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iddialı bir açıklama yaptı “Tarihe not düşüyorum, Sayın Erdoğan ister önce, ister 2023’te seçim olsun Cumhurbaşkanı seçilemeyecek” dedi.Karar TV’de ‘Liderlerle Ekonomi’ programına...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iddialı bir açıklama yaptı “Tarihe not düşüyorum, Sayın Erdoğan ister önce, ister 2023’te seçim olsun Cumhurbaşkanı seçilemeyecek” dedi.

Karar TV’de ‘Liderlerle Ekonomi’ programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Akşner’in Erdoğan ilgili tespitleri şöyle:

* Sayın Erdoğan kendisini Başbakan, Cumhurbaşkanı gibi hissetse belki başka bir açıdan bakabilecek. Belediye perspektifinden baktığından, onun için her şey kolay, ama öyle olmuyor işte.

* Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemine geçişin esas meselesi şu 2014 Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra aşağı doğru inmeye başladı sistem.

* Sayın Erdoğan'ın temel sorunu şu; hep başkaları suçludur. Sistem aşağı doğru indikçe önce parlamenter sistemi suçladı. Sonra partili cumhurbaşkanlığına geçildi.

* Parlamenter sistem döneminde il başkanı suçlanırdı, milletvekili suçlanırdı, varsa belediye başkanı, bakan suçlanırdı zaten o kadar sönümlenirdi ki bu suçlama işi Sayın Erdoğan önünde büyük bir bariyer olurdu.

* Belediye başkanları bir göz kırpmayla görevden alınıyor, kural yok. Şimdi o bariyer indi artık her şey Sayın Erdoğan'ın iki dudağının arasında. Sayın Erdoğan hep kendi partisinin 10 puan önünde yer alırdı. Tarihe not düşüyorum sayın Erdoğan ister önce ister 2023'de seçim olsun Cumhurbaşkanı seçilemeyecek.

“O MAKAMA OTURMASININ SEBEBİ DAMAT OLMASI”

Türkiye'nin ekonomisin kötü yönetildiğini öne süren Akşener, şu ifadeleri kullandı:

* Berat beyin ne tecrübesi ne bilimsel alanda bu konudaki yeterliliği tam değil. Türkiye'nin yetiştirdiği fevkalade genç bir arkadaş olabilir fakat bunların hiçbiri yok.  O makama oturmasının sebebi damat olması. Bunun adına akraba kayırmacılığı deniyor. Liyakati ortadan kaldıran bir durum.

* Sayın damat bakanın ve Sayın Erdoğan'ın ekonomideki hem adımlarına hem de inandıklarına baktığımız zaman dünyada ikisinden başka inanan yok. Dolayısıyla her şey baştan aşağı ters dönüyor.

“SOSYAL YARDIMLARI SÜRDÜRECEĞİZ”

Ekonomik olarak zorlanan vatandaşlara devletin yardım etmesi gerektiğini söyleyen Meral Akşener şu ifadeleri kullandı:

* Devlet, vatandaş açsa, ona bakmak zorundadır. Bu, sosyal haktır. En liberal Cumhurbaşkanımız rahmetli Özal, fakir fukara fonunu kurdu.

* Biz 22 milyonu mümkün olduğunca iş ve aş sahibi yapıp para kesmekten bahsetmiyorum o görevi devletin yardımları elbette devam ettireceğiz ama birinci hedefimiz öncelikle insanları istihdam sistemi içine katacağız.

* Gençlerin yeniden hayal kurmasını sağlamanın yolu iyi eğitim vermek ve onların fikirlerinin ciddiye alınacağını göstermektir.