22.00’dan sonra hayat duracak

22.00’dan sonra hayat duracak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftalarda yükselişe geçen koronavirüs salgınına ilişkin yeni alınan kararları açıkladı. Erdoğan, “Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftalarda yükselişe geçen koronavirüs salgınına ilişkin yeni alınan kararları açıkladı. Erdoğan, “Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00’de sona erecektir” dedi. Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulamasının teşvik edileceği kaydeden Cumhurbaşkanı, Türkiye’de geliştirilen aşıların, baharda kullanımına başlanacağını söyledi.
‘KİMİ ÜLKELERDE SALGININ KONTROLÜ KAÇMIŞ DURUMDA’ 
Erdoğan, koronavirüsü salgınının dünyada her gün yeni zirveler yaparak yayılmaya devam ettiğini belirterek, salgında dünya çapında hasta sayısının 48 milyona, ölü sayısının 1 milyon 215 bine yaklaştığını aktardı. 
Bazı Avrupa ülkelerinin yeniden kısıtlamalara başvurma yolunu seçtiğine değinen Erdoğan, hasta sayılarının çok yüksek olduğu kimi ülkelerde kontrolün adeta elden kaçmış durumda olduğunu vurguladı.
KONTROLÜ KAYBETMEDİK
Türkiye’nin de bazı şehirlerde zaman zaman endişe verici düzeylere ulaşan artışlara rağmen genel olarak kontrollü bir süreç yaşadığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Sağlık altyapımızın gücü ve sağlık çalışanlarımızın gayreti sayesinde bu alanda herhangi bir krizle karşı karşıya kalmadık. Günlük hasta sayımız her bakımdan yönetilebilir seviyelerdedir. Salgına karşı hala en büyük silahımız, ‘Tamam’ diyerek, ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarıdır. Tüm vatandaşlarımı bu hususlarda azami dikkate ve riayete davet ediyorum.” 
İSTANBUL UYARISI
Özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan bu konuda daha fazla dikkat ve hassasiyet beklediğini vurgulayan Erdoğan, son haftalarda salgının bu şehirdeki artışının önüne ancak bu şekilde geçebileceklerini ifade etti.