“23 AKP’li ve Saray bürokratı büyükelçi atandı”

“23 AKP’li ve Saray bürokratı büyükelçi atandı”
CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, AKP iktidarının yurt dışına büyükelçi atadığı eski AKP milletvekili, vekil yakını ve Cumhurbaşkanlığı danışmanlarını Meclis kürsüsünden...

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, AKP iktidarının yurt dışına büyükelçi atadığı eski AKP milletvekili, vekil yakını ve Cumhurbaşkanlığı danışmanlarını Meclis kürsüsünden tek tek açıkladı. TBMM’de açıklamalarda bulunan Çakırözer, özetle şunları söyledi:
“Dışişleri Bakanlığı’nda büyük bir moralsizlik var. Yurt dışında 153 büyükelçilik ve daimi temsilciliğimiz var. Ben 23 tanesini tespit edebildim ama yaklaşık 30 tanesinde AKP’li eski milletvekilleri, yakınları ya da Saray bürokratları var. Yani her 5 merkezden birinde büyükelçilik koltuğunda doğrudan AKP’li eski vekiller ya da yakınları ile saray bürokratları oturuyor. Bazı isimler birinci turunu bitirip ikinci büyükelçiliğine bile gönderildi. 30-40 yılını bu mesleğe adamış büyükelçiler 2022 zammıyla bile yoksulluk sınırının biraz üzerinde maaşlarla hâlâ devlete hizmet için görev bekliyor. Artık elinizi vicdanınıza koyun!”

Yeni dönemde başka tüm haksızlıklar gibi bu keyfî atamaların da hesabı sorulacaktır. Çok hevesli olmayın! Sanmayın ki kapağı atmak için gideceğiniz yerde rahat olacaksınız. İktidar değişikliğiyle ilk kararnamede döneceğinizi bilerek bu görevlere talip olun ya da baştan ‘Teşekkür ederim, istemem’ deyin.”

23 İSMİ TEK TEK AÇIKLADI
Çakırözer konuşmasında Dışişleri Bakanlığı dışından atanan isimleri de şöyle sıraladı:
“Derya Örs - İran; İrfan Neziroğlu - Sudan; Mehmet Güllüoğlu - Tanzanya; Hamit Ersoy - Brunei; Kenan Yılmaz -Libya; Mehmet Yılmaz - Somali; Aşkın Asan - Endonezya; Ahmet Kavas, - Senegal; Cahit Bağcı - Azerbaycan; Tülin Kara - Makedonya; Ayşe Hilal Sayan - Kuveyt; Ayşe Usluer - Umman; Mahinur Özdemir Göktaş - Cezayir; Lütfullah Göktaş - Vatikan; Mustafa Göksu - Katar; Merve Kavakçı - Malezya; Gülnur Aybet - UNESCO; Kerem Alkin - OECD; Ozan Ceyhun - Avusturya; Abdulkadir Emin Önen - Çin; Şaban Dişli - Hollanda; Egemen Bağış - Çek Cumhuriyeti; Murat Mercan – ABD.”