2,5 milyar doları cayır cayır yaktılar ama hiçbir işe yaramadı

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 16, 2021 / 07:50

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan’ın gündeminde ekonomik OHAL iddiaları, kurdaki artış, faiz tartışmaları ve sağlık çalışanlarının grevi vardı.

“Yerli, yersiz” OHAL uygulamalarının demokrasiye zarar veren nitelikte olduğunu ifade eden Babacan, “OHAL’in özü anayasanın temel haklarla ilgili maddelerinin bir süre için askıya alınmasıdır. OHAL gibi ihtimallerin konuşulur hale gelmesi dahi hükümetin ekonomiyi hangi noktaya getirdiğini göstermektedir. Bu tür düşünceler ve olası uygulamalar ekonomik krizi derinleştirip tam bir çöküşe dönüştürür. Hükümetin acilen bu tür dedikoduları kesin bir dille reddetmesi gerekir” dedi.

İktidarın yeni ekonomik modele geçtiğimiz hafta “Çin modeli” bu hafta ise “Yerli modelimiz” dediğini belirten Babacan, “Bir zamanlar dünyada Türkiye modeli vardı. 2011, 2012, 2013’te herkes Türkiye modelinden bahsediyordu. Gerçek Türkiye modeli o dönemde yaşandı. Şu anda bir modelden bahsediyorsak, illa bir model adı vereceksek, herhalde ‘Erdoğan’ın gerileme dönemi modeli’ diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top