28 Ekim’e davetli gazetecilerden Oğhan: Seçimlerle ilgili kaygılar var

28 Ekim’e davetli gazetecilerden Oğhan: Seçimlerle ilgili kaygılar var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek toplantıda “Türkiye Yüzyılı” vurgusu ile partisinin Seçim Vizyon Belgesi’ni açıklayacak. Toplantı öncesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. AK...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek toplantıda “Türkiye Yüzyılı” vurgusu ile partisinin Seçim Vizyon Belgesi’ni açıklayacak. Toplantı öncesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. AK Parti Genel Merkezi, “muhalif” olarak nitelendirilen ve iktidara yakın olmayan bazı gazetecileri arayarak toplantıya davet etti.

Davet edilen gazetecilerin büyük çoğunluğu, programa katılacağını açıklasa da kendilerine gelen bu davetin bir strateji değişikliğine işaret ettiğini belirtti.

DW Türkçe’ye konuşan Gazete Pencere Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan, öncelikle kendilerinin “muhalif” olarak nitelendirilmesine karşı çıktı. Oğhan, “Soru soran gazeteciler, merak eden gazeteciler, her türlü uygulamaya evet demeyen, itiraz eden gazeteciler ya da başka nasıl söyleyebiliriz? Gereğini yapmayan gazeteciler diye birçok isimlendirme yapılabilir ama muhalif gazeteci dememek lazım” ifadesini kullandı. İktidarın muhalif olarak gördüğü isimlerin davet edildiğini kaydeden Oğhan, bu davetin iktidarın iletişim stratejisinde bir farklılaşmaya gittiğini gösterdiğini dile getirdi. Toplantıya katılacağını belirten Oğhan, “Şimdi hiç olmamış şeyler niye oluyor? Çünkü belli ki seçimlerle ilgili kaygılar var. Daha geniş kesime ulaşma çabası söz konusu. Biraz daha yani AK Parti’nin var olduğundan farklı bir noktaya çekme ya da onu öyle gösterme çabası olabilir” diye konuştu. Ancak uygulamaya bakmak gerektiğini de vurgulayan Oğhan, “Bu kolay bir şey de değil. Mesela cumhurbaşkanının bir etkinliğinde soru sorabilecek miyiz? Ya da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bugüne kadar söyledikleri, kendi içinde çelişen, birçok konuyla ilgili sorular sorabilecek miyiz?” sorularını yöneltti.