28 Şubat’ta TBMM’yi tekrar siyasetin merkezi yapmaya geleceğiz

28 Şubat’ta TBMM’yi tekrar siyasetin merkezi yapmaya geleceğiz
Erbakan anma töreninde konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, altı partinin parlamenter sistem buluşması için niçin 28 Şubat tarihini seçtiğine dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “28 Şubat’ta TBMM’yi tekrar...

Erbakan anma töreninde konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, altı partinin parlamenter sistem buluşması için niçin 28 Şubat tarihini seçtiğine dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “28 Şubat’ta TBMM’yi tekrar siyasetin merkezi yapmaya geleceğiz” dedi.

“Çok basit bir gerekçesi vardı, pazartesi günü olmasını istiyorduk, en uygun tarih oydu” diyen Davutoğlu, şunları söyledi: “Ama bir gerekçe daha ekleyecekseniz 28 Şubat tarihi Türkiye’deki parlamenter demokrasiye darbe vurulan en vahim tarihtir, işte parlamenter demokrasiye darbe vurulan o tarihin gününde biz tekrar TBMM’yi siyasetin merkezi yapmaya geleceğiz.”

“Ayrıştıranlara, ötekileştirenlere karşı ve kazanımlarımızı kaybederiz korkusu yayarak yanlışlıkları, çürümüşlüklerin önünü örtmeye çalışanlara karşı Erbakan hocamızın sabrıyla yaklaşıp bütün bu yaşananlar tarihte basit bir olaydır, hepimizin ufku gelecek ufkudur. Erbakan hocamız doya doya tarihi yaşadı. Onun hayatı soğuk savaş döneminden soğuk savaş sonrası döneme kadar uzandı. O hep insanlığın vicdanını seslendirdi.”