"29 Mayıs’ta camileri fethedeceğiz"

"29 Mayıs’ta camileri  fethedeceğiz"
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs salgını sonrası ilk cuma namazını ‘İstanbul’un fethi’nin yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta Sultanahmet Meydanı’nda kıldıracağını açıklayarak, “Camilerin fethini gerçekleştireceğiz”...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs salgını sonrası ilk cuma namazını ‘İstanbul’un fethi’nin yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta Sultanahmet Meydanı’nda kıldıracağını açıklayarak, “Camilerin fethini gerçekleştireceğiz” dedi.
29 Mayıs’ın İstanbul’un Osmanlı tarafından alınışının 567’nci yıl dönümü olmasına atıfta bulunan Erbaş, cuma namazı kılmayı da “fetih” faaliyetine benzetti. Erbaş şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi vakit geldi. 29 Mayıs Cuma günü, fethin sembolü olan o günde camilerin fethini gerçekleştireceğiz inşallah. Bunun da ilhamını Cenâb-ı Hakk kalbimize düşürdü. Bir gece böyle… Sabahleyin hemen aradım yetkilileri. Onlara da teklif ettim. Onlar da müzakere sonucu hemen Cumhurbaşkanımız açıkladı. Allah razı olsun ondan. Biz de inşallah Cuma günü İstanbul’da büyük bir meydanda Cuma namazımızı bir namazgâh ile”
HASTA OLAN EVDE KILSIN
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı. Hazırlanan afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.