29 ülkeden 94 keman virtüözü Ukrayna için çaldı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 14, 2022 / 13:42

Ukrayna’da savaş devam ederken violinist Vera Litovçenko’nun kuşatma altındaki Kharkiv şehrinde bir sığınakta keman çaldığı görüntü sosyal medyada gündem oldu. Diken’deki habere göre müzisyen Kerenza Peacock, sosyal medya aracılığıyla Ukrayna’daki müzisyenlerle tanıştı ve savaş mağduru bazı keman virtüözlerinin yanlarında enstrümanlarıyla birlikte sığınaklara kapandığını keşfetti.

Peacock ardından dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarından Ukraynalı müzisyenlere eşlik etmeleri çağrısında bulundu ve 48 saat içinde Ukrayna’ya destek için 29 ülkeden 94 keman virtüözünün yer aldığı uluslararası bir keman korosu oluşturdu.

Londra Senfoni, Tokyo Senfoni, Oslo Filarmoni, Hollywood Stüdyoları ve İrlanda, Hollanda, Yeni Zelanda, Belçika, Gürcistan, Polonya, Güney Kore, Güney Afrika, Moldova, Danimarka, Hindistan ve Münih Oda Orkestrası’nın tüm keman bölümü dahil dünyanın birçok yerinden keman sesleri harmoni içinde ‘Verbovaya Doşeçka’yı çaldı ve Ukrayna’da sığınaklarda kalan sanatçılarla müzik aracılığıyla bir araya geldi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top