2’nci s-400 tamam

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 9, 2020 / 06:30

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemiyle ilgili NTV televizyonuna açıklamalarda bulundu.
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov’un, “Biz size aracı sattık, ister plaja götürün isterseniz patates taşıyın” açıklamasıyla yeniden gündeme gelen S-400 hava savunma sistemine ilişkin konuşan Demir, “Her zaman söylendiği gibi, bir sistem alınıyor ise kullanmak için alınır, nokta. Devletin çeşitli kademelerinden yetkililer bunu söyledi. Kullanıma geçme süreciyle ilgili ise, bütün dünya belirli süreçten geçti. Seyahatler kısıtlandı, belirli ilişkiler ve çalışma tempoları düşürüldü. Bu süreç, sistemin aktif hale getirilmesini de etkiledi”
KAZANIMLARIMIZ ÖNEMLİ
“Hazırlıklar devam ediyor. Yeni sistemle ilgili, birkaç kez daha söyledik, ikinci aşama diyelim buna. Bu proje kendi içinde belli üretim ve teknoloji unsurlarını içeriyor. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var. İkinci sistemin tedariki konusunda prensip anlaşmamız var. Teknoloji transferi, ortak üretim detayları ve yol haritası ile ilgili teknik çalışmalar gerekiyor. Bu detaylar meseleyi biraz taşıdı. ‘İkinci sistem tedariki olacak mı olmayacak mı?’dan çok, süreçte bizim kazanımlarımız önemli”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top