3-5 DOLAR İÇİN

3-5 DOLAR İÇİN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara saldırısında vefat eden Çetin Topçuoğlu’nun ailesini İstanbul’da ziyaret etti. “Bu dava bizim için kapanmamıştır” dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında Suudi Arabistan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara saldırısında vefat eden Çetin Topçuoğlu’nun ailesini İstanbul’da ziyaret etti. “Bu dava bizim için kapanmamıştır” dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında Suudi Arabistan Velaht Prensi Selman’ın tartışmalı ziyareti üzerinden hükümetin dış politikasını eleştirdi. “Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız kişiyle kucaklaşıyorsunuz. 3-5 dolar için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kaldırması mümkün değil” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, özetle şu açıklamalarda bulundu:
“Hiç kimse, ‘gider Türkiye Cumhuriyeti devletinde, bir konsoloslukta insanları öldürürüm, sonrasında üstünü kapatırız, böylece istediğim yerde cinayeti işlerim’ diye hevese kapılmasın. Bu dersi vermezseniz bu hevese kapılanlar olur. Bu dersi vermek zorundayız. Bu da bizim hedeflerimizden bir tanesidir. Allah’ın izniyle yakında iktidar olacağız, dosyaların nasıl açıldığını, hesapların nasıl sorulduğunu, Türkiye’nin itibarının nasıl korunduğunu herkese, bütün dünyaya duyuracağız. Kendisinin de öldürülen nişanlısının da hakkını, hukukunu sonuna kadar arayacağız. O dosya da bizim için kapanmış bir dosya değil.”