3 adaylı senaryoda seçim ikinci tura kalıyor

3 adaylı senaryoda seçim ikinci tura kalıyor
Siyasette söylemler kızıştıkça anket sonuçlarının popülerliği artıyor. En çok anket yaptıran lider olarak bilinen Erdoğan anketler için, “Anket adı verilen manipülasyonlara bakmayın” diyerek yandaşlarına moral vermeye...

Siyasette söylemler kızıştıkça anket sonuçlarının popülerliği artıyor. En çok anket yaptıran lider olarak bilinen Erdoğan anketler için, “Anket adı verilen manipülasyonlara bakmayın” diyerek yandaşlarına moral vermeye çalışsa da MetroPOLL Araştırma’nın cumhurbaşkanlığı seçimi anketi, Erdoğan’ı yine kızdıracak.

Erdoğan, Millet İttifakı ve Demirtaş’ın aday olduğu senaryoda seçim ikinci tura kalıyor. Anketin ikinci tur sonuçlarına göre ise Erdoğan, 4 ayrı senaryoda da karşısındaki muhalefet adayına karşı seçimi kaybediyor.

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yeni anketi paylaştı.

“Cumhurbaşkanlığı seçim senaryoları: 2. tur” başlıklı ankette ‘ikinci tura’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş kaldığı taktirde seçmenlerin yüzde 36’sı Erdoğan’a yüzde 50’si ise Yavaş’a oy vereceğini belirtti.

Öte yandan ikinci turda Erdoğan’ın karşısında seçmenin yüzde 47.6’sı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, yüzde 43.2’si İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ve yüzde 42.7’si de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini ifade etti.