3 Aralık’ı bekleyin, geliyor gelmekte olan

3 Aralık’ı bekleyin, geliyor gelmekte olan
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.ABD ve İngiltere ziyaretlerinden söz eden Kılıçdaroğlu, “3 Aralık’a kadar sabredin. 3 Aralık’ta yeni bir vizyonu açıklayacağız”...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

ABD ve İngiltere ziyaretlerinden söz eden Kılıçdaroğlu, “3 Aralık’a kadar sabredin. 3 Aralık’ta yeni bir vizyonu açıklayacağız” ifadesini kullanarak şunları söyledi:
“Türkiye’nin tarihine şöyle bir bakın. Ortalama 7 yılda bir kriz olur. Bazen çok derin ve bu krizlerden bir avuç insan çok faydalanır. Milyonlar bu kriz nedeniyle büyük mağduriyetler yaşar. Türkiye’yi artık bu kriz zincirinden kurtarmamız lazım. Emin olun çok güzel şeyler açıklayacağız. Sonsuza kadar krizi bitirecek bir vizyon açıklayacağız. Sonsuza kadar bu krizleri bitirmemiz lazım. O nedenle gittim. Vizyonumuz hazır, 3 Aralık. Ekiplerimiz hazır, yatırımcılarımız hazır, taze parada hazır. Türkiye’yi bu beladan kurtaracağız. 3 Aralık’ı bekleyin ve asla unutmayın geliyor gelmekte olan”

Terör saldırılarıyla ilgili konuşan CHP lideri, “O kadar büyük açmazlarla karşı karşıyayız ki çözülmesi lazım bunun. Birisi bir devleti suçlarken açıkça öbürü aynı devletin başkanını karşılıyor, taziyesini kabul ediyor. Nasıl bir anlayış bu? Devlet böyle yönetilmez. Beş yaşındaki çocuk sınırlarımızın ötesinden atılan bir roketle hayatını kaybediyorsa o çocuğun vebali bu devleti yönetenlerin omuzlarındadır. Annesinin babasının yaşadığı dramı kendi vicdanlarında ölçüp tartmazlarsa bu sorunu çözemezler. Ortam çok karanlık bir ortam. Türkiye’nin buradan çıkması lazım” ifadelerini kullandı.