3 bin 500 yıl öncesine ait firavun mezarı bulundu

3 bin 500 yıl öncesine ait firavun mezarı bulundu
Mısır’ın güney kesimindeki Luksor kentinde 3 bin 500 yıl öncesine ait bir firavun mezarı buldu. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarihi Eserler Yüksek Konseyi ile Cambridge...

Mısır’ın güney kesimindeki Luksor kentinde 3 bin 500 yıl öncesine ait bir firavun mezarı buldu. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarihi Eserler Yüksek Konseyi ile Cambridge Üniversitesi’ndeki Modern Devlet Araştırma Kurumu işbirliğinde oluşturulan Mısır-İngiliz ortak ekibi, Luksor’da yürüttüğü kazılar sırasında daha önce bilinmeyen bir firavun mezarı keşfetti.



Tarihi Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Veziri “Bu keşfin önemi, şu ana kadar mezarda ele geçen ilk delillerin, mezarın Thutmose döneminden kalma olabileceğinden kaynaklanmaktadır” dedi. İngiliz arkeoloji ekibi başkanı Piers Lutherland, “Keşfedilen mezar, I. Thutmose dönemindeki kraliyet eşlerinden veya prenseslerinden birine ait olabilir ve bunların çok büyük bir kısmı şimdiye kadar ortaya çıkarılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Firavun I. Thutmose, Antik Mısır’ın 18. Hanedanlığı dönemine hüküm sürdü.