‘3 büyükşehirde yeni normale geçiş daha sonra’

‘3 büyükşehirde yeni normale geçiş daha sonra’
Koronavirüs salgınında yeni normale geçişte önlemlerin adım adım kaldırılacağını söyleyen Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde geçişlerin daha sonra olacağını...

Koronavirüs salgınında yeni normale geçişte önlemlerin adım adım kaldırılacağını söyleyen Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde geçişlerin daha sonra olacağını belirtti.
Koronavirüs salgınında yeni normale geçişle ilgili açıklamalarda bulunan Özkan, nüfusu yoğun olan şehirlerde vaka ve ölüm sayılarının değerlendirilerek karar verileceğini söyledi.
“11 Mayıs´ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde adım adım devam edeceğiz” diyen Özkan, illere göre kesin tarih vermenin mümkün olmadığını, verileri takip etmeleri gerektiğini ifade etti. Virüsün bulaşıcılık katsayısının de incelenerek ilerlenmesi gerektiğini söyleyen Özkan, “Vaka sayımız nasıl gidiyor, ölüm sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı vaka sayısının üstünde mi bütün bunları takip ederek, hatta il il değerlendirmek gerekiyor. Türkiye´deki olguların yaklaşık yüzde 60’ı İstanbul’da. İstanbul belki biraz daha geç bu sürece adım atabilir” dedi.
Özkan, “Nüfus yoğunluğu çok önemli. Çünkü bu yeni normale geçerken vaka sayısına, ölüm sayısına bakarken nüfusu yoğun olan şehirleri de çok dikkate alacağız. Bunlar arasında Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin biraz daha sonra olmasını bekliyoruz. Bütün bunların ayrıntılı değerlendirilmesi gerekecek” ifadelerini kullandı.