3. dalga paniği

3. dalga paniği
Dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un yeni varyantları endişeyle takip ediliyor. Şu ana kadar İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’da mutasyonlar tespit edildi. İngiltere, 4 bin farklı virüs mutasyonu olduğunu açıkladı.Mutasyon...

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un yeni varyantları endişeyle takip ediliyor. Şu ana kadar İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’da mutasyonlar tespit edildi. İngiltere, 4 bin farklı virüs mutasyonu olduğunu açıkladı.
Mutasyon haberleriyle birlikte 3. dalga endişesi ortaya çıktı. Dünyada 3.dalga paniği yaşandığını söyleyen Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, mutasyonlu virüsün yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı. 25 Ocak’ta yüksek test, düşük vaka ve düşük test pozitifliğine ulaşıldığını aktaran Okyay, “Örneğin o dönem 100 kişide 3.56’ydı testlerde pozitif çıkma oranı. Bugün bu oran 5.45’e çıktı. Test pozitifliğinde neredeyse iki katı artış var” ifadelerini kullandı.
Vaka sayılarındaki artışa da dikkat çeken Okyay, son dönemde toplumsal hareketlilik, bazı önlemlerde ihmal ya da varyantların bulaşıcılığı artırmış olabileceğini aktardı. Bu süreçten çıkış yollarından birinin yaygın şekilde aşılama olduğuna dikkat çeken Okyay, ikinci çıkış yolunun halk sağlığı önlemleri olduğunu belirtti.