3. defa adaylık için gözler YSK'da

3. defa adaylık için gözler YSK'da
Hukukçular ve muhalefet 2014 ve 2018’de Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağını vurgularken AKP ve MHP heyeti, Erdoğan’ın adaylığına ilişkin dosyayı Yüksek Seçim Kurulu’na teslim...

Hukukçular ve muhalefet 2014 ve 2018’de Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağını vurgularken AKP ve MHP heyeti, Erdoğan’ın adaylığına ilişkin dosyayı Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.

“GEÇİN BUNLARI”
AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz başvuru sonrası Erdoğan’ın 3. kez adaylığıyla ilgili soruya, “Herkes itirazı yapar, nihai kararı YSK verir,” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise “Geçin bunları geçin,” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimleri için adaylık belgesini YSK’ya AKP Grup Başkanı Yılmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız götürdü. MHP’li Yıldız, Cumhur İttifakı’nın “milli ve ahlaki” bir duruş olduğunu savunarak Millet İttifakı için isim vermeden “Türk milletinin attığı tokat Amerika’dan değil, Mars’tan duyulacak” dedi.

SOL Parti’den itiraz!

SOL Parti Genel Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü dönem Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin YSK’ya itiraz başvurusunda bulundu. İtiraz dilekçesinde, Erdoğan’ın adaylığının hem Anayasa’ya hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğuna dikkat çekildi: “Seçimlerin yenilenmesi kararı, TBMM tarafından değil Cumhurbaşkanı tarafından alındığı için Erdoğan, Anayasa’nın 101/2, 116/3’ncü maddelerindeki ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Yasası’nın 3/2’nci maddesindeki düzenlemeler uyarınca Cumhurbaşkanı adayı gösterilemez. Erdoğan’ın adaylığının kabul edilmemesine karar verilmesini talep ederiz.”

“ERDOĞAN’IN DİPLOMASI YOK”
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yükseköğrenim diplomasıyla ilgili Türkiye Noterler Birliği’ne başvurdu. Birlik önünde açıklama yapan avukat Sait Kıran, “Erdoğan’ın yasalara uygun bir diploması yoktur,” iddiasında bulundu. HKP avukatları daha önce de Erdoğan’ın adaylığına karşı YSK’ya başvurmuştu.