3 gence kim ne yaptı

3 gence kim ne yaptı
Ankara’da üç üniversite öğrencisinin, evlerinin önünden GBT gerekçesiyle sivil bir araca bindirildiği, işkence gördüğü ve daha sonra da farklı semtlerde bırakıldığı iddia edildi.Ankara’da üniversite öğrencileri Uğurcan...

Ankara’da üç üniversite öğrencisinin, evlerinin önünden GBT gerekçesiyle sivil bir araca bindirildiği, işkence gördüğü ve daha sonra da farklı semtlerde bırakıldığı iddia edildi.

Ankara’da üniversite öğrencileri Uğurcan Baynal, Ali Berke Aydoğan ve Sena Bademli’nin sivil araçlara bindirilerek kaçırıldığı iddiası, sosyal medyada gündeme geldi. Arkadaşlarının akıbetini soran ve sosyal medya üzerinden “#ÜniversitelilerNerede” etiketiyle çağrıda bulunan üniversite öğrencileri, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün açıklama yapmasını talep etti.
Olayın araştırılması üzerine polisin, Genel Bilgi Tarama Sistemi (GBT) yaptıktan sonra üç üniversite öğrencisini sivil araçlara bindirip götürdüğü anlaşıldı. Öğrencilerden Uğurcan Baynal’ın Pursaklar, Ali Berke Aydoğan’ın Gölbaşı, Sena Bademli’nin ise Sincan’da bırakıldığı öğrenildi.
“BENİ ARABADAN ATTILAR”
İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde kaçırılan öğrencilerin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Öğrencilerden Ali Berke Aydoğan, şöyle konuştu:
“Evden çıktıktan sonra 3 polis evimin önünde GBT yapmak istedi. Yanımda bir tane yoldaşım vardı onu uzaklaştırdıktan sonra bana birkaç şey sormak istediklerini söyleyerek aracın yanına götürdüler. Ben ne oluyor demeye kalmadan beni zorla araca bindirdiler. Ankara’da 2 saat beni dolaştırdıktan sonra Gölbaşı’nda ara bir sokakta arabayı tam durdurmadan ‘hadi defol’ diyerek beni arabadan attılar. Bizi ölüm ve korku ile tehdit ediyorlar. ‘Arkadaşlarına söyle, onları da alacağız. Sokakta dolaşamayacaksınız, öldürürüz’ dediler. Ama bizi kimse sindirmeyecek. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar.”
Uğurcan Baynal ise yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Sabah GBT bahanesiyle alınıp tehdit edildik. ‘Sizler belli başlı olayların merkezindesiniz, sizleri toplayacağız’ dediler. 1990’lı yılların uygulamalarının hâlâ güncelliğini koruduğunu görmekteyiz, Bu süreç geçici.”