3. Kadın Oyunları Festivali başlıyor

3. Kadın Oyunları Festivali başlıyor
Atölye Kültür Sanat organizasyonu ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan “Kadın Oyunları Festivali”nin üçüncüsü başlıyor. Festival kapsamında bu yıl 25 kadın oyunu, beş ayrı kentte...

Atölye Kültür Sanat organizasyonu ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan “Kadın Oyunları Festivali”nin üçüncüsü başlıyor. Festival kapsamında bu yıl 25 kadın oyunu, beş ayrı kentte tiyatroseverler ile buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen festival, şubat ayında Ankara’da başlayacak. Başkentte üç oyun Yenimahalle ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), iki oyun Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) Bilkent Sahne’nin ev sahipliğinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.



Mart ayında ise Bandırma Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Çanakkale Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek festival, bir sosyal sorumluluk projesi olarak ülkemizin önde gelen kültür etkinlikleri arasında ilk sıralarda yer alması ile biliniyor.

Cumhuriyet tarihinde bir kadın müzisyen tarafından çıkarılan ilk klasik gitar albümü “Anatolian Folk Songs”u yayınlayan gitarist Begül Erhan; Bandırma, Konyaaltı ve Çanakkale ayaklarında festival açılış resitalleri verecek. Festival direktörü Hasan Aldemir, “Bu festival, dünyada tiyatro adına önemli bir yer edinecek ve kadınlara yönelik her türlü soruna dikkat çekecek” dedi.