‘3 kalem pirzola’ muhabiri işinden etti

‘3 kalem pirzola’ muhabiri işinden etti
Habertürk yönetimi, kamuoyunda “Annem karne hediyesi et aldı” başlığıyla gündem olan habere ilişkin başlattığı inceleme sonunda, çocuk ile röportajı yapan muhabirin, “gazetecilik ilke ve kurallarına tümüyle aykırı...

Habertürk yönetimi, kamuoyunda “Annem karne hediyesi et aldı” başlığıyla gündem olan habere ilişkin başlattığı inceleme sonunda, çocuk ile röportajı yapan muhabirin, “gazetecilik ilke ve kurallarına tümüyle aykırı olarak çocuğa nasıl konuşacağına ilişkin dikte edici ve yönlendirici nitelikte ön konuşma yaptığının” tespit edildiğini gerekçe gösterek muhabirin işine son verildiğini açıkladı.

Muhabir Fatmanur Boylu’ya ait olduğu belirtilen Twitter hesabından yapılan açıklamada, iddialar reddedilerek haberin konusunun yoksulluk değil, et fiyatlarının pahalılığı olduğu, haberden birkaç saniyelik bölümün kırpılarak paylaşıldığı duyuruldu. Açıklamanın ardından Habertürk, videonun montajlanmamış halini paylaştı. Videoda Boylu’nun mikrofonu uzattığı çocuğa, “Ayazcığım bana şey der misin, ‘Annem karne hediyesi bana et aldı” ifadelerini kullandığı görülüyor.