“3 kalem pirzolaya” soruşturma

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 24, 2023 / 09:42

Habertürk’te et fiyatlarıyla ilgili yapılan bir haberde konuşan çocuğun sözleri gündem oldu. Muhabirin soru sorduğu bir çocuk, “Annem karne hediyesi et aldı” dedi. Muhabir çocuğu ‘tebrik’ ederken kasap ise, “Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola” diyerek eti çocuğa uzattı.

Bu anların sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte olayın yaşandığı yerdeki kasabın sahibi söz konusu olayı yalanlayarak, “Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Evleri arabaları var muhtaç insanlar değiller” açıklamasını yaptı. Konu ile ilgili yalanlamaya küçük çocuğun annesi de katıldı.



Konuya ilişkin Habertürk’ten yapılan açıklamada ise et fiyatları ile ilgili tartışma konusu olan haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, “Doğru ve dürüst habercilik yapmak Habertürk açısından vazgeçilmez bir yayın ilkesidir.

Bu ilke ışığında inceleme sonucunu kamuoyuna duyduğumuz sorumluluk ve saygı gereğince kısa sürede paylaşacağız” denildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top