‘3 kardeşimize eba destekli bilgisayar hediye etmek isterim!’

‘3 kardeşimize eba destekli bilgisayar hediye etmek isterim!’
Okulların ne zaman açılacağı, ne şekilde eğitim yapılacağı tartışılmaya devam ederken, bu yıl eğitim dönenimde önemli bir yer tutan EBA uzaktan eğitim sistemine ilişkin soru işaretleri de giderilmedi. Milli Eğitim Bakanı...

Okulların ne zaman açılacağı, ne şekilde eğitim yapılacağı tartışılmaya devam ederken, bu yıl eğitim dönenimde önemli bir yer tutan EBA uzaktan eğitim sistemine ilişkin soru işaretleri de giderilmedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 1,5 milyon öğrencinin EBA sistemine ulaşma konusunda sorun yaşadığını açıkladı. Eğitim- Sen’e göre ise bu rakam 6 milyon.
VELİLER DARDA
Bilgisayar ve ya tableti bulunmayan öğrencilerin velileri kara kara düşünüyor. Bilgisayar fiyatları ise ateş pahası. Bilgisayarı olanlar ise internet fiyatlarından şikayetçi. Tüm bu tartışmaların arasında basketbolcu Mehmet Yağmur’un sosyal medya mesajı sorunun boyutunu ortaya koydu. Yağmur, “Eğitim herkesin hakkı” dedi.
Türkiye Basketbol Ligi’nde forma giyen Mehmet Yağmur, sosyal medya paylaşımı yaparak “Şimdi radyoda, maddi imkansızlar yüzünden online eğitim alamayan çocuklar olduğunu duydum ve üzüldüm. Buradan bana ulaşırsanız ya da beni doğru yerlere yönlendirirseniz 3 kardeşimize eba destekli bilgisayar hediye etmek isterim! Eğitimin herkesin hakkı olduğunu düşünüyorum” dedi.
YÜZLERCE TEBRİK MESAJI
Yağmur’un paylaşımının altına gelen yorumlar ise uzaktan eğitime ulaşma sorununu gözler önüne serdi. Birçok tebrik mesajının yanı sıra, çocukları için bilgisayar talep eden veliler, öğrencileri için talepte bulunan öğretmenler ve kendileri için kullanmak isteyen öğrencilerden çok sayıda talep mesajı geldi.