3 kişi için gözaltı kararı

3 kişi için gözaltı kararı
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Bir yandan patlamanın olduğu bölgede enkaz kaldırılırken; öte yandan patlama sırasında...

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Bir yandan patlamanın olduğu bölgede enkaz kaldırılırken; öte yandan patlama sırasında kaybolan 3 işçiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamaya ilişkin 3 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin sorumlu müdür ve fabrikada görevli 2 ustabaşı olduğu öğrenildi.

ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Meydana gelen patlamada yaşamını yitiren yedi kişiden ikisinin kimliği tespit edildi. Ölen 2 kişinin Hava Çelik ve Selahattin Tepeçınar olduğu belirlendi. 45 yaşındaki Havva Topal Çelik iki çocuk annesiydi. 47 yaşındaki Sabahattin Tepeçınar ise üç çocuk babasıydı. Hayatını kaybeden iki işçi de Akyazılı'ydı. Patlamada ölen kişilerin cansız bedenleri Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

CENAZELER DEFNEDİLDİ

Patlamada hayatını kaybeden Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar'ın cenazeleri toprağa verildi. Akyazı ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde taziye alınan Çelik'in cenazesi Gazi Süleymanpaşa Camisi'ne getirildi.

Tepeçınar'ın cenazesi de Yeni Mahalle'deki evinde helallik alınması sonrası aynı camiye götürüldü. Çelik ve Tepeçınar'ın cenazeleri cenaze namazının ardından aile mezarlıklarına defnedildi.

Törene Çelik ve Tepeçınar ailelerinin yakınlarının yanı sıra hükümet ve devlet temsilcileri katıldı.