3 MARKA, 4 ELEKTRİKLİ MODELLE VOLTAJI ARTIRDI

3 MARKA, 4 ELEKTRİKLİ MODELLE VOLTAJI ARTIRDI
GÜNEY Koreli SsangYong’un Türkiye distribütörü olan Şahsuvaroğlu Otomotiv, 2021 yılında elektrikli otomobil atağına kalkıyor. Yıla Çinli otomotiv devi DFSK’nin Türkiye temsilciliğini alarak başlayan şirket, ilk olarak bu...

GÜNEY Koreli SsangYong’un Türkiye distribütörü olan Şahsuvaroğlu Otomotiv, 2021 yılında elektrikli otomobil atağına kalkıyor. Yıla Çinli otomotiv devi DFSK’nin Türkiye temsilciliğini alarak başlayan şirket, ilk olarak bu grubun elektrikli markası Seres’le işe koyuldu. 300 km menzilli Seres 3’ü 440 bin TL fiyatla Türkiye’de satışa sunan Şahsuvaroğlu otomotiv, yıl sonunda ise Seres 5’i ve 430 km menzilli SsangYong’un ilk elektrikli modeli E-100’ü satışa sunacak.
ÇİN BAŞKANININ MARKASI
Şahsuvaroğlu Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, Best FM’de yayınlanan Otoyaşam programında otomotivin geleceğinin kesinlikle elektrikli olacağına inandıklarını ve bu konuda hızla aksiyon aldıklarını belirterek, “SsangYong ve DFSK dışında bir çok Çinli markanın da temsilciliğini almak için çalışıyoruz. Bunlardan premium olan bir tanesiyle el sıkıştık, ekim ayında ilk yüzde 100 elektrikli modelini satışa sunacağız” dedi.
FİYATI 1 MİLYON TL
Şahsuvaroğlu’nun bahsettiği marka Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in de makam aracı olarak kullandığı HONGQI. Çinli FAW Grubu’nun bünyesindeki bu premium markanın ilk olarak elektrikli SUV (E-HS3) modelini satışa sunacaklarını söyleyen Şahsuvaroğlu, “Bu modelin ağustosta Norveç’te Avrupa lansmanı yapılacak. Ekim ayında da Türkiye’ye getireceğiz. Fiyatı 1 milyon TL’den başlayacak” yorumunu yaptı. Yunus Şahsuvaroğlu, 2 yıldır Türkiye’de en hızlı büyüyen marka olduklarını da hatırlatarak, 2021 yılında satışlarının 2 bin adedi aşacağını kaydetti.