3 yaşında annesiyle cezaevinde

3 yaşında annesiyle cezaevinde
Diyarbakır’da yapılan bir operasyonda gözaltına alınan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, “Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı. Annesi Gönül Aslan’ı adliyede bekleyen 3 yaşındaki Dilgeş,...

Diyarbakır’da yapılan bir operasyonda gözaltına alınan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, “Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı. Annesi Gönül Aslan’ı adliyede bekleyen 3 yaşındaki Dilgeş, annesiyle birlikte cezaevine konuldu.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının Rosa Kadın Derneği hakkında başlattığı soruşturmada gözaltına alınan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan,11 kişi ile birlikte “Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı.
Öğleden sonra tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Aslan’ın ifade işlemleri iftardan sonrasına bırakılınca, Aslan’ın 3 yaşındaki oğlu Dilgeş de saat 20:00’da adliyeye geldi. Sabah 05:00’a kadar annesini bekleyen Dilgeş’in annesi Gönül Aslan, Rosa Kadın Derneği üyesi olması ve HDP’nin eylem ve etkinliklerine katıldığı gerekçeleriyle tutuklandı. Dilgeş de annesiyle birlikte Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. 3 çocuk annesi Aslan’ın bir çocuğunun böbrek hastası olduğu, eşinin de yurtdışında olduğu öğrenildi.
Öte yandan HDP’li Meral Danış Beştaş’ınsosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde Dilgeş’in, “Eve gidelim” dediği görülüyor.