30 Ağustos Zafer Dansı

30 Ağustos Zafer Dansı
Başkent’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, TBMM önünden Ulus’taki eski Meclis binasına kadar geçit töreni yapıldı.TBMM Dikmen kapısı önünden başlayan yürüyüşe katılan askerlerin...

Başkent’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, TBMM önünden Ulus’taki eski Meclis binasına kadar geçit töreni yapıldı.
TBMM Dikmen kapısı önünden başlayan yürüyüşe katılan askerlerin büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıdığı resmigeçitte, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığından oluşan Karma Bando takımı marşlar seslendirdi.
İstanbul Valiliğince 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni düzenlendi.
Isparta’da düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Halk oyunlarının sergilendiği ve şiirlerin okunduğu kutlama, tören geçişinin ardından sona erdi.
Muğla’da Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, öğrenciler şiir okuyup halk oyunları gösterisi sundu.
Tunceli’ de valilik bahçesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende Vali Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Ardahan, Erzincan, Ağrı, Samsun, Çorum’da törenler coşkuyla kutlandı.

100. yılında Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamasında, “Önümüzdeki yıl cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız. 100 yıl içinde çok badire atlattık. Sorunlarımız oldu. Ama Cumhuriyet’i yaşattık, yaşatmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki seçimlerde Allah’ın izniyle cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız. Güzel demokrasimizi, Mustafa Kemal’in idealinde olan demokrasiyi mutlaka ama mutlaka getireceğiz» dedi.
Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamaları etkinliğine katıldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte sahnede Kılıçdaroğlu’na çiçek verildi.

Akşener’den İmamoğlu’na: 1453’te Fatih aynı senin gibi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Yenikapı’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasına katılırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik, “1453, Fatih Sultan Mehmet, aynı senin gibi, dedi ki ‹Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u alırım.’ Bizans’a rağmen, Avrupa’ya rağmen, Haçlılar’a rağmen, ya İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni alır. İki kararlı lider, ve İstanbul alındı” dedi.
Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı’da düzenlenen Zafer Bayramı kutlamasına katıldı. Kutlamaya binlerce İstanbullu katılırken, Mor ve Ötesi konseri düzenlendi.
Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:
“Şimdi gençler, cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız, cumhuriyet değerlerinde uzaklaştığında ne olur biliyorsunuz. Bugün buradan birliğimiz, beraberliğimiz aynı 30 Ağustos zaferinde olduğu gibi cumhuriyet değerlerine sıkı sıkı sarıldığımız, bu ülkeyi tam ve kamil bir demokrasiyle yönetilebilir hale getirinceye kadar, kutuplaşmanın ortadan kalktığı, refahın hak eden herkese yaygınlaştırıldığı bir ülkenin yeni baştan inşa edildiği bir gün olmasını diliyorum.”