33 bina ve 30 bin 500 dönüm arazi selden zarar gördü

33 bina ve 30 bin 500 dönüm arazi selden zarar gördü
Bursa’da geçen pazar günü yaşanan sel felaketiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Bursa Valiliği, 7’si ağır hasarlı olmak üzere 33 bina ile 30 bin 500 dönüm tarım alanında zarar meydana geldiğini söyledi. İçişleri...

Bursa’da geçen pazar günü yaşanan sel felaketiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Bursa Valiliği, 7’si ağır hasarlı olmak üzere 33 bina ile 30 bin 500 dönüm tarım alanında zarar meydana geldiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildiğini duyuran Valilik, paranın vatandaşlara en kısa sürede dağıtılacağını bildirdi.
Bursa Valiliği, 4’ü aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybedip 1 kişinin sele kapılarak kaybolduğu felaketle ilgili açıklamasında, “17 ilçemizin 12’sinde hasar ve can kaybı olmamıştır. Gürsu, Kestel, Yenişehir, Orhangazi ve İznik ilçelerimizde tarım arazileri, yol ve altyapıda hasarlar var” bilgisine yer verdi.
Görevli kurum ve kuruluşların bölgedeki çalışmalarına devam ettiğini açıklayan Valilik, Kızılay, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve STK’lar tarafından bölgede yaşayanlara ve çalışan personele 3 öğün yemek dağıtımı yapıldığını söyledi. Açıklamanın son bölümünde de, “Kestel Kaymakamlığı İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca bugün itibariyle Dudaklı Mahallesi’ndeki sel felaketinde zarar gören 63 kişinin hesabına toplam 130 bin 500 TL nakdi yardım yatırılmıştır” ifadesi yer aldı.