AKP ve MHP, şüpheli ölümlerde adı geçen bu isimleri aday göstermedi

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 9, 2023 / 22:54

Siyasi partiler 14 Mayıs milletvekili seçimi için aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. AKP ve MHP’den bazı isimlerin yeni dönemde aday gösterilmemesi dikkat çekti.

AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde aday gösterilmedi. Bu isimlerin ortak özelliği ise henüz açıklığa kavuşmamış cinayet ve şüpheli ölüm vakalarında isimlerinin geçmesi.

RABİA NAZ VATAN’IN ÖLÜMÜ VE NURETTİN CANİKLİ MUAMMASI

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın intihar olduğu öne sürülmüştü ancak baba Şaban Vatan olayın peşini bırakmadı. Şaban Vatan, kızına araba çarptığını, daha sonra intihar süsü verildiğini ve aslen Giresunlu olan Nurettin Canikli’nin olayın üstünü örttüğünü iddia etti. Rabia Naz cinayeti hâlâ aydınlatılmadı.

NADİRA KADİROVA, ŞİRİN ÜNAL’IN EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Özbekistan Vatandaşı Nadira Kadirova, 23 Eylül 2019’da AKP’li Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Ünal, evinde temizlik işçisi olarak çalışan 23 yaşındaki Kadirova için “psikolojisi bozuktu” dedi. Kadirova’nın ölümündeki sır perdesi hâlâ aralanmadı.

ŞENYAŞAR AİLESİNİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, 14 Haziran 2018’de, Şanlıurfa’da esnaf ziyareti yaptı. Bu ziyaret sırasında Şenyaşar ailesi ile Yıldız ve beraberindekiler arasında kavga çıktı. Önce terör olayı olarak belirtilen silahlı kavgada AKP’li Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ve esnaf Esvet Şenyaşar’ın oğulları Adil Şenyaşar ve Celal Şenyaşar olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. Esvet Şenyaşar ise kaldırıldığı hastanede vefat etti. Anne Emine Şenyaşar ve oğul Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti hâlâ sürüyor.

YELDANE KAHRAMAN ÖLÜMÜ VE TOLGA AĞAR İDDİASI

Yeldana Kahraman 7 Mayıs 2021’de, Elazığ’da evinde ölü bulundu. Organize suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Peker, Tolga Ağar’ın Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman’a cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmişti.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİNDE OLCAY KILAVUZ AYRINTISI

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Akademisyen Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da bir suikast sonu öldürüldü. Tetikçiyi kaçırmakla suçlanan Tolgahan Demirbaş, Olcak Kılavuz’un evinde bulunmuş ve gözaltına alınmıştı. Daha sonra evde bulunma anına ilişkin tutanağın kaybolduğu öğrenildi. 2018 seçimlerinde Mersin birinci sıradan aday gösterilen Kılavuz, yeni dönem için dördüncü sıradan aday gösterildi. Bu sırada seçilme ihtimali mümkün görünmüyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top