4 havalimanına 9 ayda bir uçak bile inmedi

4 havalimanına 9 ayda bir uçak bile inmedi
Türkiye'de tartışması sürekli devam eden, yolcu garantisi verilen havalimanları ile ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Sözcü'den Deniz Ayhan’ın haberine göre milyonlarca lira harcanan, yap-işlet-devret modeliyle yapılan...

Türkiye'de tartışması sürekli devam eden, yolcu garantisi verilen havalimanları ile ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Sözcü'den Deniz Ayhan’ın haberine göre milyonlarca lira harcanan, yap-işlet-devret modeliyle yapılan 4 havalimanına yılın ilk 9 ayında bir uçak bile inmediği ortaya çıktı. Havalimanlarında her gün onlarca personel görev yapmaya devam ederken, yolcuların gitmediği, tarifeli uçakların inip-kalmadığı havalimanlarının giderleri de devletin kasasından yani milletin cebinden karşılanıyor.

ZAFER'DE HEDEF YİNE TUTMADI

Türkiye'de 60 havalimanı var. Balıkesir Merkez, Çanakkale Gökçeada, Aydın Çıldır ve Uşak havalimanları bu yıl tamamen boş kaldı. Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'nı 9, Siirt Havalimanı'nı 324, Tokat Havalimanı’nı 376 uçak kullandı. “Kara delik'' Zafer Havalimanı'na ise ilk 9 ayında 556 uçak geldi. Havalimanını 9 ayda 47 bin 803 yolcu kullandı. 2022 yılı için Zafer Havaalanı için garanti edilen yolcu sayısı ise 1 milyon 317 bin 733 olmuştu. Zafer'de yine hedef tutmadı, tutması da mümkün görünmüyor.