4 markete bizzat bakandan etiket uyarısı

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 27, 2022 / 11:31

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücretin açıklanmasının ardından kamuoyunda marketlerin zam hazırlığı yapıldığı iddiaları üzerine en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya geldi. Bakan Muş, “Etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Bakan Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ülkemizde en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz. Ticaret Bakanlığı olarak sahada denetimlerimizi yoğun şekilde sürdürmekteyiz. Haksız fiyat artışlarıyla mücadelede Bakanlık olarak elimizdeki tüm denetim imkanlarını sonuna kadar kullanmakta kararlıyız.” değerlendirmesini yaptı.

Marketler arasında BİM CEO’su Galip Aykaç da yer aldı. Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı da olan Aykaç, kendilerini FETÖ’cü ve terörist olmakla suçlayan MHP lideri Bahçeli’ye tepki göstermiş, “Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz” demişti. Tehditler alan BİM mağazalarına saldırılan Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’nı bırakmak zorunda kalmıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top