4 milyon kişi günlük 15 lira ile geçinmek zorunda

4 milyon kişi günlük 15 lira ile geçinmek zorunda
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de milyonlarca yurttaşın sefalet düzeyinde gelirlerle hayatını sürdürmeye çalıştığını TÜİK rakamlarıyla açıklarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1915 Çanakkale Köprüsü...

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de milyonlarca yurttaşın sefalet düzeyinde gelirlerle hayatını sürdürmeye çalıştığını TÜİK rakamlarıyla açıklarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş tarifesi için ‘200 liracık’ demesine tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son gelir ve yaşam koşulları araştırmasından derlenen bilgilerin bu gerçeği gözler önüne serdiğini kaydeden Dr. Şevkin, günde 34 TL’den az geliri olan 12 milyon 267 bin kişi olduğunu, 4 milyon 157 bin kişinin ise Türkiye’nin yoksulları olarak günde 15 TL’ye geçinmeye çalıştığını açıkladı:

“10 MİLYON DA İŞSİZ VAR”
“10 milyon işsizin olduğu Türkiye’de, köprü geçiş ücretini anlatırken, en büyük banknot olan 200 liraya, ‘200 liracık’ demesi adeta vatandaşın aklıyla alay etmektir. Böyle bir ortamda sarayın ayrıcalıkları, ballı maaşlarla karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşın derdiyle kimse dertlenmiyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır. 84 milyon kişiyi borç altında ezdirmeye kimsenin hakkı yoktur. Elbette ki bunun hesabını sandıkta 84 milyon insan soracaktır.”