41 ile vali atandı, 2 ilin belediye başkanı değişti

41 ile vali atandı, 2 ilin belediye başkanı değişti
Koronavirüs süreciyle ilgili yaptığı basın toplantısında enfekte olan sağlık çalışanlarının sayısını vererek “Bize yük oldular” gibi skandal açıklamalarda bulunan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, merkeze çekildi ve...

Koronavirüs süreciyle ilgili yaptığı basın toplantısında enfekte olan sağlık çalışanlarının sayısını vererek “Bize yük oldular” gibi skandal açıklamalarda bulunan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, merkeze çekildi ve Mülkiye Başmüfettişi oldu
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından 17 vali merkeze çekildi, 41 kente yeni vali ataması yapıldı.
Koronavirüs süreciyle ilgili yaptığı basın toplantısında enfekte olan sağlık çalışanlarının sayısını vererek “Bize yük oldular” gibi skandal açıklamalarda bulunan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, merkeze çekildi ve Mülkiye Başmüfettişi oldu.
Siirt Belediye Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık’ın yerine kayyum olarak atanan Siirt Valisi Ali Fuat Atik ise Denizli Valisi oldu. Bir başka HDP’li Iğdır Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Iğdır Valisi Enver Ünlü de Giresun Valiliği’ne atandı.
Merkeze alınan valiler arasında kayyum olarak görevlendirilen Mardin Valisi Mustafa Yaman ile Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yer aldı.