42'nci İstanbul Film Festivali başladı

42'nci İstanbul Film Festivali başladı
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 42'nci kez düzenlenen İstanbul Film Festivali, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda yapılan açılış töreniyle başladı. Sunuculuğunu Ali İhsan Varol’un üstlendiği...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 42'nci kez düzenlenen İstanbul Film Festivali, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda yapılan açılış töreniyle başladı. Sunuculuğunu Ali İhsan Varol’un üstlendiği açılış töreninde festivalin Sinema Onur Ödülleri’nin yanı sıra festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Törende, İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma filmlerinin ardından Altın Lale Ödülü için Ulusal Yarışma kategorisinde yarışacak 11 film, Seyfi Teoman anısına verilecek En İyi İlk Film Ödülü için yarışacak 4 film, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film kategorilerindeki filmler tanıtıldı. Törende ayrıca Nespresso Genç Jüri’nin belirleyeceği Genç Ustalar Ödülü’ne aday filmler de gösterildi.

42. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ SİNEMA ONUR ÖDÜLLERİ

42. İstanbul Film Festivali’nin bu yılki ilk Sinema Onur Ödülü, Kayhan Yıldızoğlu’na sunuldu. Tören gecesine katılamayan Kayhan Yıldızoğlu’nun ödülünü torunu Zeynep Aybar aldı. Ödül, İstanbul Film Festivali direktörü Kerem Ayan tarafından takdim edildi.

Festivalin ikinci Sinema Onur Ödülü ise Nevra Serezli’ye sunuldu. Serezli, bu yıl festivalde restore edilmiş kopyasıyla gösterilecek "İntikam Meleği – Kadın Hamlet" ile de festivale konuk oluyor. Nevra Serezli’ye ödülünü oyuncu Metin Akpınar takdim etti.

FESTİVAL "HIRÇIN" FİLMİYLE BAŞLADI

Törenin ardından, Charlotte Regan’ın yönettiği "Hırçın" filmi gösterildi. "Hırçın", Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması–Dram kategorisinde Büyük Jüri Ödülü’nün sahibi olmuştu.

84 ÜLKEDEN 163 FİLM GÖSTERİLECEK

Festival kapsamında, 7-18 Nisan tarihleri arasında, dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yeni keşifler, klasikler ve gizli kalmış hazinelere 84 ülkeden 160 yönetmenin toplam 163 filmi gösterilecek.

Festivalin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 ve Fransız Kültür Merkezi, Şişli’de CineWAM Premium+ City's Nişantaşı (Salon 3 ve Salon 7) ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere 6 salonda yapılacak. 

Programa ulaşmak için tıklayın: