43 yıllık sır ifşa oldu

43 yıllık sır ifşa oldu
Eski Teksas Vali Yardımcısı Ben Barnes, 1979 İran İslam Devrimi sonrasında Tahran’da 52 ABD’linin 444 gün boyunca alıkonulduğu rehine kriziyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.Independent Türkçe’nin aktardığı habere...

Eski Teksas Vali Yardımcısı Ben Barnes, 1979 İran İslam Devrimi sonrasında Tahran’da 52 ABD’linin 444 gün boyunca alıkonulduğu rehine kriziyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.



Independent Türkçe’nin aktardığı habere göre, Barnes’ın röportajı The New York Times’ta “40 yıllık sır” başlığıyla yayımlandı. Barnes verdiği röportajda, Reagan’ın seçim ekibini yöneten ekipte yer alan eski Teksas Valisi John Connally Jr.’ın kendisini bir Ortadoğu turuna götürdüğünü söyledi. Eski siyasetçi, bu gizli diplomatik seyahatin İran’ı Amerikan rehineleri seçim sonrasına kadar serbest bırakmamaya ikna etmek için yapıldığını öne sürdü.

Birkaç Ortadoğu başkenti ve lobi grubunu ziyaret ettiklerini belirten Barnes, rehineler seçime kadar serbest bırakılmazsa Cumhuriyetçi aday Reagan’ın daha iyi bir teklifle geleceği konusunda Tahran’ı ikna etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter’ın ciddi sağlık sorunları nedeniyle bakımevine kaldırılmasının ardından konuyu açıklamaya karar verdiğini belirten Barnes, “Yaşananlar tarihe geçmeli” dedi.