4,5 milyar dolar sen misin demedi

4,5 milyar dolar sen misin demedi
Dünkü müdahale sonrası sakinleşen döviz kurları, bugün de yükselişini sürdürüyor. Kurlar, TL karşısında yüzde 4’e yakın değer kazanırken dolar/TL, 14,35’e yaklaştı. Kapanıştan sonra 14.38’e yükseldi.Döviz kurları,...

Dünkü müdahale sonrası sakinleşen döviz kurları, bugün de yükselişini sürdürüyor. Kurlar, TL karşısında yüzde 4’e yakın değer kazanırken dolar/TL, 14,35’e yaklaştı. Kapanıştan sonra 14.38’e yükseldi.

Döviz kurları, önceki gün olduğu gibi dün de yükselişle başladı. Sabah saatlerinde sakin seyreden kurlar, piyasa açılışına doğru yükselişe geçti. Dolar/TL ve euro/TL, artış yüzde 4 sınırına dayandı. Dolar/TL, 14,3442 ile gün içi zirvesini görürken euro/TL’de ise gün içi zirve 16,2364 oldu. Merkez’in 2.5 milyar dolarlık müdahalesinden sonra dolar 14 liranın altına inmişti. 1 Aralık’tan beri yapılan 4 müdahalede 4.5 milyar dolarlık satış yapıldı.

‘Merkez, değerli rezervini harcıyor’
Bloomberg’de yer alan habere göre; Societe Generale analizinde Merkez Bankası’nın belirli olmayan bir kur seviyesini korumak için değerli döviz rezervlerini harcadığını belirtti. Yarın PPK’dan 100 baz puanlık bir faiz indirimi bekleyen banka, dolar kurunun 2022’nin ilk çeyreğinde 15 seviyesinde olmasını ve faizlerin ise zorunlu olarak artırılarak yüzde 20’ye çıkarılmasını bekliyor.