5 iş arkadaşını öldürdü, Instagram’da canlı yayınladı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 11, 2023 / 12:44

ABD’nin Kentucky eyaletinin Louisville kentinde bir banka memuru, ateş ederek 5 iş arkadaşını öldürdü. Polis saldırının Instagram’dan da canlı yayınlandığını açıkladı. Instagram’ın sahibi Meta, “Trajik olayın canlı yayınının platformdan hızla kaldırıldığını” duyurdu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Saldırı, Louisville’in merkezinde bulunan Old National Bank’te yerel saatle 08.30 sularında düzenlendi. Görgü tanıklarından Caleb Goodlett yerel basına yaptığı açıklamada, bankada çalışan eşinin saldırı başladığında kendini kasaya kilitlediğini söyledi.

Kentucky Valisi Andy Beshear, saldırıda hayatını kaybede, bankanın kıdemli başkan yardımcısı Tommy Elliot’ın, yakın bir arkadaşı olduğunu söyledi. Beshear, “Elliot, hukuk kariyerimi sürdürmemde ve vali olmamda bana çok yardım etti. İyi bir baba olmam için tavsiyelerde bulundu” dedi.

9 kişinin de yaralandığı saldırıda hayatını kaybedenlerin yaşlarının 40 ile 64 arasında değiştiği belirtildi. Yaralılar arasında bulunan 26 yaşındaki polis memuru Nickolas Wilt’in, henüz iki hafta önce göreve başladığı bildirildi. Başından vurulan polisin beyin ameliyatı olduğu açıklandı.

Saldırının nedeni ise henüz bilinmiyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top