5 YIL SONRA GELEN ZAFER

5 YIL SONRA GELEN ZAFER
2021 MotoGP sezonunun 4. yarışının yapıldığı Jerez’de zafere ulaşan isim Jack Miller oldu. Bu, Miller’ın MotoGP kariyerinde 2. zaferi, Ducati ile de kazandığı ilk yarış. Miller böylelikle beş yıllık galibiyet hasretine...

2021 MotoGP sezonunun 4. yarışının yapıldığı Jerez’de zafere ulaşan isim Jack Miller oldu. Bu, Miller’ın MotoGP kariyerinde 2. zaferi, Ducati ile de kazandığı ilk yarış. Miller böylelikle beş yıllık galibiyet hasretine son vermiş oldu. Günün sürprizi ise şampiyona lideri Fabio Quartararo’nun yarışı 13. sırada bitirmesiydi.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Quartararo start sonrası 4.’lüğe geriledi. Miller ise iyi bir çıkış yaparak liderliği eline aldı. 3 tur sonrasında Quartararo tekrar yarışın lideri oldu.
Arayı açan Quartararo bilinmeyen bir sebeple birkaç tur içinde yavaşlamaya başladı ve gerilere düştü. Miller ise rahat bir galibiyetle Ducati’ye Jerez’de 2006’dan bu yana hasret kaldığı birinciliği getirdi.
Ducati’ler bu hafta Jerez’e damgasını vurdu. Francesco Bagnaia da yarışı ikinci sırada bitirmeyi başardı ve Ducati Lenovo Team podyumun ilk iki basamağını kapatmış oldu. Podyum görmeyi başaran son isim ise Petronas Yamaha SRT pilotu Franco Morbidelli oldu.
Geçen seneki sakatlığının ardından bu sezon ne yapacağı merakla beklenen Marc Marquez yarışı dokuzuncu sırada bitirirken, kardeşi Alex Marquez için yarış ilk turda sona erdi.
LCR Honda sürücüsü Takaaki Nakagami bu yılki en iyi sonucu alarak dördüncü oldu.
Geçen yılın şampiyonu Suzuki sürücüsü Joan Mir, damalı bayrağı beşinci sırada görürken, Aprilia sürücüsü Aleix Espargaro altıncı oldu.
Yamaha sürücüsü Maverick Vinales yedinci başladığı yarışı yine yedinci sırada bitirdi.
Katar’da başarılı sonuçlar elde eden Pramac Ducati pilotu Johann Zarco sekizincilikle yetinmek zorunda kaldı.
Zarco’nun ardında bitiren isim ise bu sezon ikinci yarışına çıkan Marquez oldu. Onu takım arkadaşı Pol Espargaro takip etti.
Sezona zorlu bir başlangıç yapan Petronas Yamaha SRT pilotu Valentino Rossi 17. oldu.
Portekiz’de geçirdiği kaza sonucu elinde ve ayağında kırıklar oluşan Pramac Ducati sürücüsü Jorge Martin Jerez’deki yarışa katılamadı. Onun yerine yerine yarışan Tito Rabat ancak 18. olabildi.
Alex Marquez’in yanısıra Brad Binder ve Alex Rins de yaptıkları kaza sonucunda yarışa veda eden diğer isimlerdi. Yarışın en büyük sorusu Quartararo’ya ne olduğuydu. Motosikletinde mekanik bir arıza mı vardı yoksa bir sakatlık durumu mu söz konusuydu? Yarış sonrası Quartararo yaptığı açıklamada sağ kolunda bir problem oluştuğunu ve bu nedenle sorun yaşadığını belirtti.
Sezonun beşinci yarışı 14- 16 Mayıs’ta Fransa Le Mans’da yapılacak.