50 bin kaybın sebebi sizsiniz

50 bin kaybın sebebi sizsiniz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’da helallik istemesine tepki göstererek “İki gün geçecek insanlar ölecek ben sizden helallik istiyorum, kimin helalliğini...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’da helallik istemesine tepki göstererek “İki gün geçecek insanlar ölecek ben sizden helallik istiyorum, kimin helalliğini istiyorsun sen! Halkına kastetmenin helalliği olmaz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “50 bine yakın insan hayatını kaybetti, daha acı olanı büyük kısmı donarak öldü. Allah rızası için bir kişi ben işin sorumlusuyum diye istifa etmedi ya!” dedi.

Kızılay’ın depremden sonra çadır satmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Bir felaket ortamında Kızılay nasıl çadır ticareti yapar? Deponuzda satılmadık kaç çadırınız kaldıysa getirin hepsini alacağız ve deprem bölgesine göndereceğiz!” açıklamasını yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan ifadeleri şöyle:
· Bu iktidar sağlıklı çalışan bir devletin kolonlarını kesti. Liyakat önemlidir. Adaleti çürüttüler.

“PARA VERECEĞİM DENİR Mİ!”
· Parayla insanların iradesi satın alınır mı? En acılı günde sana para vereceğim denir mi! İnsanlıktan çıkanlar bunu yapar. İzlerken utanıyorum. Nasıl bir devlet yönetimi, nasıl bir çürümüşlüktür? Anlamakta zorlanıyorum.

· Güçlü silahlı kuvvetlerimiz var. Çadırları, sahra hastaneleri, mutfakların tamamını en geç 6 saat içinde yapabilirlerdi. Yaptırmadılar. İnsanların ölümünü bekledi bunlar.

· Deprem MGK’nın da gündemindeydi. Sen MGK’nın başkanısın, Kızılay’ın onursal üyesisin. Sen cumhuriyetten intikam mı almak istiyorsun?

“418 MİLYAR DOLARLA YAPACAĞIM”
Ortak Mutabakat Metni’ne işaret ederek seçimden sonra depreme karşı yapılması gerekenleri sıralayan Kılıçdaroğlu “Devleti, kesilen kolonları yeniden inşa edeceğiz. Parayı nereden bulacaksın diyecekler belki, 418 milyar dolar parayı o beşli çetelerden alacağım, herkesi depremde yıkılmayacak binalarda oturtacağım” ifadesini kullandı.