50 bin TL indirim getirecek formül

Renault Genel Müdürü Berk Çağdaş, daha dinamik bir ÖTV sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Örneğin; matrahı 85 bin liraya kadar %45 ÖTV, 85-130 bin TL arası tutar için %50 ÖTV, 130 bin TL’yi aşan kısım için %80 ÖTV alalım” dedi. Çağdaş’ın bu önerisi fiyatlarda 50 bin TL’yi aşan indirim anlamına geliyor.

RENAULT MAIS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, otomotiv sektörü için en önemli konulardan birinin matraha dayalı ÖTV sistemi olduğunu belirterek, “Tabi ki kur artışları maliyetleri yükseltiyor, bu da matrahı (vergisiz fiyat) artırıyor. Matrah artınca da ÖTV dilimleri değişiyor. Türkiye’de maalesef dinamik bir vergilendirme sistemi yok. Belirli bir tutara kadar %50 ÖTV öderken, o tutarı 1 TL bile aşınca aynı tutar için %80 ÖTV ödemek durumunda kalıyorsunuz. Bu fiyata yansıyor ve bu fiyat da enflasyona sepetine giriyor ve tetikliyor” diye konuştu.
DİNAMİK VERGİ SİSTEMİ
BloombergHT’de sektöre ilişkin soruları yanıtlayan Çağdaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sektörü yakından izlediğini, sektör temsilcilerinin de durumu dönem dönem ilettiğini belirterek şunları söyledi: “En son güncellemenin yapıldığı 30 Ağustos’ta Euro kuru 8 TL iken, bugün 10.50 TL’yi geçti. Bugün fiyat artışının önemli kısmı vergiden geliyor. Sektör temsilcileri olarak çeşitli önerilerimiz var. Artık vergi sisteminin dinamik bir yapıya ulaşması lazım. Örneğin; matrah fiyatı 85 bin liraya kadar yüzde 45 ÖTV alınsın. 85 bin ila 130 bin TL arası tutardan yüzde 50 ÖTV alınsın. 130 bin TL’yi aşan kısımdan ise yüzde 80 ÖTV alınsın. Bu şekilde vergilendirme yaparsak daha dinamik olur. İyi niyetle ve umutla bekliyoruz. Beklentilerimiz yüksek.”
CİDDİ AVANTAJ SAĞLAR
Berk Çağdaş’ın bu önerisi fiyatlarda çok ciddi avantaj sağlar;
· Bugün matrahı 150 bin TL olan bir otomobil yüzde 80’lik ÖTV diliminde yer alıyor. Yani aracın ÖTV’li fiyatı 270 bin TL oluyor. Bunun üzerine yüzde 18 KDV eklendiğinde ise nihai fiyatı 318 bin 600 TL’ye ulaşıyor.
· Berk Çağdaş’ın bahsettiği sistemle ise matrahı 150 bin TL’lik aracın 85 bin TL’ye kadar olan kısmından yüzde 45 ÖTV, 85 bin ila 130 bin TL arası tutarından (45 bin TL) yüzde 50’ÖTV, 130 bin TL’yi aşan kısımdan (20 bin TL) ise yüzde 80 ÖTV aldığınız zaman toplam ÖTV’li fiyatı 227 bin TL oluyor. Buna KDV eklediğinizde nihai fiyat 267 bin 860 TL’ye ulaşıyor. Bu da şu anki mevcut duruma göre 50 bin 740 TL bir indirim anlamına geliyor.
· Bu sistem devlete vergi geliri kaybı yaratmazken, tam tersine daha fazla araç satılacağından ÖTV gelirlerinin artmasına yol açacaktır.

Maç 90 dakika yine lider oluruz

BERK Çağdaş, Renault satışlarının mayıs ayında düşmesine ilişkin olarak ise, “Pandemiden dolayı 17 gün kapalı olması, tedarik sıkıntıları ve geçtiğimiz yıla göre model sayısında yaşanan düşüşü gerekçe olarak sayabilirim. Geçen sene aynı dönemde hem Clio4, hem Clio Sport Tourer hem de Symbol satıyorduk. Bu mayısta bu modeller yoktu. Symbol’ün yerine Taliant daha yeni geldi. Ama maç 90 dakika. Biz yeni modellerimizle bu yılı yine lider tamamlayacağız” dedi.

Bursa’da üretiliyor Türk halkı binemiyor

ÜLKEMİZDE üretilen hibrit ve üretilecek elektrikli otomobillere yönelik Avrupa’daki gibi teşvik mekanizması olmadığı için yüksek maliyetlerinden dolayı Türk halkı binemiyor. Bu yüzden bu otomobillerin tamamı ihraç ediliyor. Aynı Ford Otosan’ın ürettiği şarjlı hibrit Transit ve üreteceği elektrikli Transit gibi, Oyak Renault’un Bursa’da ürettiği hibrit Clio modelinin de tamamı ihraç ediliyor. Renault MAIS Genel Müdürü Berk Çağdaş, hibrit motorlu Clio E-Tech’i mevcut vergi sistemi nedeniyle Türkiye’de satamadıklarını belirterek, “Biz sadece kendimiz için değil çevre dostu ürünlerin desteklenmesi anlamında teşvik paketinin genişletilmesi talebinde bulunduk. Türkiye’de şu anda sadece bir hibrit motor (Toyota) için 50 puanlık teşvik var. Yüzde 80’lik ÖTV diliminde yer alan bizim aracımıza da 50 puanlık destek verilse yüzde 30’luk ÖTV ile çok ciddi katma değer yaratır” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top