‘50 milyon dolar topladık, Lenin’i istiyoruz’

‘50 milyon dolar topladık, Lenin’i istiyoruz’
ABD’li ressam David Datuna, Sovyetler Birliği kurucusu Vladimir Lenin’in naaşının Rusya’dan alınması için başlatılan projenin çok kısa sürede ABD ve Rusya’da geniş destek bulduğunu ve şu ana kadar 50 milyon doların toplandığını...

ABD’li ressam David Datuna, Sovyetler Birliği kurucusu Vladimir Lenin’in naaşının Rusya’dan alınması için başlatılan projenin çok kısa sürede ABD ve Rusya’da geniş destek bulduğunu ve şu ana kadar 50 milyon doların toplandığını belirtti. Moskova merkezli medya kuruluşu Sputnik’in haberine göre ABD’li ressam David Datuna, Lenin’in Mozolesinin bir kopyasının Washington’da yapılması girişiminde bulunarak Lenin’in naaşının Rusya’dan satın alınmasını teklif etmişti.

Rusya Komünist Partisi lideri Gennadiy Zyuganov, bu teklife yanıt olarak vatanı, tarihi ve liderlerini sadece hainlerin sattığını söylemişti. Datuna, Sputnik’e açıklamasında, Zyuganov’a hitaben şunu dedi: “Rusya Komünist Partisi Başkanı olmanıza rağmen, Vladimir Lenin’in sadece Rus değil tüm dünya proletaryasının lideri olduğunu unutmayın. Lenin’in naaşının sonsuza kadar vermek istemiyorsanız belki geçici bir süreliğine nakledilmesi fikrini değerlendirebilirsiniz. Üstelik liderin naaşının Moskova’nın merkezinde bulunma sorundan rahatsız olan Rusların sayısı yıldan yıla artıyor”.